wtorek, 7 maja 2013

ZIELONE SZPARAGI


Dziś u mnie szparagi w najprostszej wersji, ale i tak smakują wybornie – jak to szparagi



Składniki
-        Szparagi zielone
-        Masło
-        Bułka tarta
-        Sól
-        Cukier

Zielonych szparagów nie trzeba obierać, należy tylko obciąć zdrewniałe końcówki.  Gotujemy je w wysokim garnku, na stojąco tak, aby główki wystawały powyżej wody. Wodę należy posolić i dodać odrobinę cukru. Zielone szparagi należy gotować ok. 10min, 
Na osobnej patelni rozgrzać masło i dodać bułkę tarta i podsmażyć na złoty kolor, usmażoną bułką polać gorące szparagi.
Pychota!!!! 




4 komentarze:

  1. O jaaaa szparagi! Ja w tym roku jeszcze nie jadłam :( zazdroszczę Ci! Pyszne z bułeczką :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no ja się natknęłam na nie w Lidlu i nie mogłam się oprzeć :)

      Usuń
  2. te szparagi są przepyszne serdecznie polecamwszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. zrobilam wedlug przepisu, smaczne ! :)
    p.s. kupilam ladne szparagi, zielone w biedronce.

    OdpowiedzUsuń