Dziś u mnie szparagi w
najprostszej wersji, ale i tak smakują wybornie – jak to szparagi
Składniki
-
Szparagi
zielone
-
Masło
-
Bułka tarta
-
Sól
-
Cukier
Zielonych szparagów nie trzeba obierać,
należy tylko obciąć zdrewniałe końcówki. Gotujemy je w wysokim garnku, na
stojąco tak, aby główki wystawały powyżej wody. Wodę należy posolić i dodać
odrobinę cukru. Zielone szparagi należy gotować ok. 10min,
Na osobnej patelni rozgrzać masło
i dodać bułkę tarta i podsmażyć na złoty kolor, usmażoną bułką polać gorące szparagi.
Pychota!!!!
O jaaaa szparagi! Ja w tym roku jeszcze nie jadłam :( zazdroszczę Ci! Pyszne z bułeczką :)
OdpowiedzUsuńno ja się natknęłam na nie w Lidlu i nie mogłam się oprzeć :)
Usuńte szparagi są przepyszne serdecznie polecamwszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńzrobilam wedlug przepisu, smaczne ! :)
OdpowiedzUsuńp.s. kupilam ladne szparagi, zielone w biedronce.