Jak to głosi nadawana teraz w
telewizji reklama: Nadeszła chwila na pstrąga…..co prawda tym razem nie z
grilla, a z piekarnika, ale i tak wyszedł fantastyczny J.
Składniki
-
Pstrąg
-
Plasterek
cytryny ( można dwa)
-
1/2 pęczka
koperku
-
Sól
-
Pieprz
cytrynowy
-
2
łyżeczki masła
Rybę umyłam, osuszyłam ręcznikiem
papierowym. Następnie posypałam dokładnie solą na zewnątrz i wewnątrz ryby, popierzyłam pieprzem
cytrynowym. Do środka ryby włożyłam plasterek cytryny, łyżeczkę masła i pół pęczka
koperku. Na wierz położyłam drugą łyżeczkę masła i zawinęłam dokładnie w folię
aluminiową. Rybę piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 – 35 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz