Składniki
-
Mała biała kapusta (ja często wykorzystuje
pozostałości po gołąbkach)
-
Cebula
-
2 jajka
-
2 łyżki kaszy manny
-
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
-
Sól
-
Pieprz
-
Olej
-
Bułka tarta
Kapustę kroimy w kawałki i gotujemy około
15 minut. ( Jeśli zostanie z gołąbków to już nie gotujemy). Odcedzamy i
dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Gdy ostygnie mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę
kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Do zmielonej kapusty dodajemy 2 jajka, podsmażoną
cebulkę, kaszę manną i pokrojona natkę pietruszki. Masę dokładnie doprawiamy. Formujemy
kotlety, obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz