Natrafiłam w sklepie na super duże
pieczarki, pomyślałam, że nie można przejść obok nich obojętnie i zabrałam
sześć najładniejszych do domu. Zrobiłam z nich przekąskę na kolację.
Składniki
-
6 dużych
pieczarek
-
20 dag
mięsa mielonego
-
1
nieduża cebula
-
Pół
czerwonej papryki
-
100g
żółtego sera
-
Natka pietruszki
-
Szczypiorek
-
sól,
pieprz
-
olej
Na oleju podsmażamy drobno
pokrojoną cebulkę. Pieczarki obieramy, wyjmujemy z nich ogonki, kroimy w kostkę
i dorzucamy do cebulki. Paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do smażących się
warzyw. Następnie dodajemy mięso mielone i natkę pietruszki. Doprawiamy sola i
pieprzem, smażymy do momentu aż mięso mielone będzie gotowe. Farsz podsmażamy
kilka minut, doprawiając solą i pieprzem. Na każdą pieczarkę kładziemy
plasterek żółtego sera (można tez ser zetrzeć i posypać pieczarki). Tak przygotowane
pieczarki przykrywamy folią aluminiową, kładziemy na blaszce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do
180 stopni na 30 minut. Po wyciągnięciu posypujemy pieczarki szczypiorkiem.
Pyszności!
OdpowiedzUsuńmhmmm uwielbiam nadziewane pieczaaarki!
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie! :)
OdpowiedzUsuń