sobota, 2 marca 2013

RULONIKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ


Ostatnio na studniówce u mojego syna miałam okazje spróbować fajnych roladek, nie znałam dokładnego przepisu, ale chciałam w domu zrobić takie same i jak się okazało po spróbowaniu to było to !!


Składniki
-        10 plasterków szynki konserwowej
-        Mały brokuł
-        25 dag pieczarek
-        Mała cebula
-        Sól
-        Pieprz
-        Jajko
-        Bułka tarta
-        Masło
-        Olej


Brokuł ugotować w osolonej wodzie na miękko, na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę dodać obrane i równie drobno pokrojone pieczarki. Brokuł dokładnie rozdrobnić. Ostudzić oba składniki. Dokładnie je wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Na każdy plasterek szynki układać farsz pieczarkowo – brokułowi, zawinąć w rulonik, obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.  






5 komentarzy:

  1. ciekawy pomysl...smakowicie wyglada

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy przepis. Nigdy nie widziałam czegoś podobnego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeju ale sobie smaka narobiłam muszę spróbować sama takie cuda zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze nie jadłam ale bardzo smakowicie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń