czwartek, 27 września 2012

NUGGETSY


Mojej córce bardzo spodobała się opcja prowadzenia bloga z mamą i intensywnie spędza czas w kuchni na pichceniu. Gorzej ze sprzątaniem po swoich eksperymentach, ale jakoś wspólnymi siłami później daje się doprowadzić kuchnię do porządku. Dzisiaj smażyła nuggetsy z sosem czosnkowym – własnej roboty.
Składniki
-        1 podwójny filet z kurczaka
-        Panierka do kurczaka firmy Prymat
-        Olej
Składniki na sos
-        3 łyżki jogurtu naturalnego
-        1 łyżka majonezu
-        3 – 4 ząbki czosnku
-        Sol, pieprz, czosnek granulowany

Mięso dokładnie się myje, oczyszcza z błonek i kroi w małe kawałki. Kęski dokładnie się panieruje, moja córka wykorzystał do tego panierkę do kurczak z firmy Prymat, którą kiedyś dostałam z tej firmy do testowania i okazała się całkiem fajna i ciekawa w smaku. Kęski smaży się na rozgrzanym oleju.
Do nich Kasia przygotowała sos czosnkowy. Jogurt naturalny miesza się z majonezem, następnie dodaje się rozgnieciony czosnek, ewentualnie czosnek granulowany, trochę soli i pieprzy do smaku, dokładnie miesza.
Nuggetsy podaje się z tak przygotowanym sosem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz