Mojej
córce bardzo spodobała się opcja prowadzenia bloga z mamą i intensywnie spędza czas
w kuchni na pichceniu. Gorzej ze sprzątaniem po swoich eksperymentach, ale
jakoś wspólnymi siłami później daje się doprowadzić kuchnię do porządku. Dzisiaj
smażyła nuggetsy z sosem czosnkowym – własnej roboty.
Składniki
-
1
podwójny filet z kurczaka
-
Panierka
do kurczaka firmy Prymat
-
Olej
Składniki na sos
-
3
łyżki jogurtu naturalnego
-
1 łyżka
majonezu
-
3 – 4 ząbki
czosnku
-
Sol,
pieprz, czosnek granulowany
Mięso
dokładnie się myje, oczyszcza z błonek i kroi w małe kawałki. Kęski dokładnie
się panieruje, moja córka wykorzystał do tego panierkę do kurczak z firmy
Prymat, którą kiedyś dostałam z tej firmy do testowania i okazała się całkiem
fajna i ciekawa w smaku. Kęski smaży się na rozgrzanym oleju.
Do
nich Kasia przygotowała sos czosnkowy. Jogurt naturalny miesza się z majonezem,
następnie dodaje się rozgnieciony czosnek, ewentualnie czosnek granulowany, trochę
soli i pieprzy do smaku, dokładnie miesza.
Nuggetsy
podaje się z tak przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz