Jak
zawsze w piątek ma trochę problemów z obiadem, dzisiaj podpowiedziała mi córka
i były kotlety rybne, oj nie jadłam ich już bardzo dawno, dzisiaj się skusiłam.
Składniki
-
3
filety rybne (ja dałam mintaja)
-
Cebula
-
Bułka
-
Jajko
-
Bulka tarta
-
Sol
-
Pieprz
cytrynowy
-
Koperek
Robię
się je tak samo jak kotlety mielone. Po rozmrożeniu płatów, pokroiłam je na
drobną kosteczkę, dodałam jajko, bułkę rozmoczoną w mleku i dokładnie
odciśniętą oraz drobno pokrojoną i zeszkloną na maśle cebulkę, doprawiłam solą
i pieprzem cytrynowym. Dodałam też pęczek świeżego koperku. Dokładnie
wymieszałam, jeśli masa jest zbyt luźna dosypać można bułki tartej. Z tak
przygotowanej masy, formuję kotleciki i panieruję je w bułce tartej. Smażę na
rozgrzanym oleju. Najlepiej smakują z ziemniaczkami posypanymi świeżym
koperkiem i surówką z kiszonej kapusty.
hehehaheaheah
OdpowiedzUsuń