Tradycyjne
schabowe są przepyszne, ale czasem ten schab można wykorzystać w inny sposób. Ja
dziś zrobiłam pieczone w piekarniku na pikantnie.
Składniki
-
5
kotletów schabowych ( w zależności od ilości osób)
-
Pomidor
-
Cebula
-
Ser żółty
-
Papryka
ostra
-
Sól
-
Pieprz
Umyte
kotlety lekko rozbijamy i układamy na wyłożonej folia aluminiową blaszce. Solimy
i dobrze pieprzymy. Każdy kotlet dekorujemy grubszymi plastrami cebuli i
pomidora (pomidor najlepiej sparzyć i obrać ze skórki), posypujemy startym żółtym serem wymieszanym
z ostrą papryką. Pieczemy w piekarniku około 30 - 40 minut. Można ser położyć
na kotlety jakieś 10 – 15 minut przed wyjęciem kotletów z piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz