Surówka
z kiszonej kapusty najlepiej pasuje do rybki i taką dzisiaj zrobiłam.
Składniki
-
0, 5 kg kiszonej kapusty
-
1
marchewka
-
1
kwaśne jabłko
-
1
cebula
-
Sól,
pieprz, olej.
-
Kiszoną kapustę najpierw płukam i dokładnie wyciskam z wody i
soku, aby nie była zbyt kwaśna, następnie kroję ją na mniejsze kawałki, dodaję
startą marchewkę i starte jabłko, kroję cebulę na drobne kawałki i dodaję do
kapusty, solę i pieprzę do smaku, dodaję oleju, dokładnie mieszam i zostawiam
na jakieś pól godziny w lodówce.
uwielbiam tę surówkę,tez tak robie,fakt najlepsza do ryby
OdpowiedzUsuńdokładnie :)
OdpowiedzUsuńpolecam dodać sporą ilość cukru. znakomicie wyważy kwaskowość kapusty:) zawsze robiłam bez , ale mama mi poleciała i juz nie wyobrazam sobie robic inaczej :)
OdpowiedzUsuńw takim razie koniecznie muszę spróbować :), dziękuję za pomysł :)
Usuń