Przy okazji smażonej wątróbki wybrałam
kilka najładniejszych kawałków i zrobiłam roladki, czyli wątróbki w boczku wędzonym.
Przy okazji smażonej wątróbki wybrałam
kilka najładniejszych kawałków i zrobiłam roladki, czyli wątróbki w boczku wędzonym.
Składniki
-
5
kawałków wątróbki drobiowej
-
5
pasków boczku wędzonego
-
Por
-
2 ząbki
czosnku
-
Sól
-
Pieprz
-
Olej
Na rozgrzanym oleju poddususzam
pora, pokrojonego w półtalarki z wyciśniętymi ząbkami czosnku, solę i pieprzę. W
plasterki boczku wędzonego (delikatnie je ubijam) zawijam kawałki wątróbki,
wbijam wykałaczki, wkładam na patelnię z porem, smażę ok. 20 – 30 minut. Ja podałam
to dziś z obiadem, ale roladki te mogą być podawane jako samodzielne danie –
przekąska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz