Na chandrę i zły jesienny
nastrój najlepsze jest gotowanie. Ja dziś spędziłam pól dnia w kuchni. Obiad,
placek i rolada serowa i od razu lżej mi na duszy i depresja jesienna mija.
U mnie dziś wątróbka drobiowa
na obiad. Robię ją w postaci sosu, (mój przepis na ten sos znajdziecie na tym blogu), ale dziś po prostu smażona wątróbka z cebulką.
Składniki
-
0, 5 kg wątróbki drobiowej
-
1 średnia
cebula
-
2 liście
laurowe
-
3 – 4 ziarna
ziela angielskiego
-
Sól
-
Pieprz
Na rozgrzany olej wrzucam pokrojona w półplasterki
cebulkę, dorzucam ziele angielskie, liść laurowy i pieprz, podsuszam, w miedzy
czasie oczyszczam wątróbkę i wrzucam ją na patelnie z cebulą, smażę około 15 –
20 minut, 2 – 3 minuty pod koniec smażenia solę.
Uwielbiam wątróbkę :)
OdpowiedzUsuńja również, pod każdą postacią, następnym razem przygotuję wieprzową :)
Usuń