Do pulpetów nie wykorzystałam
całego mięsa mielonego, zostało mi trochę, dlatego pomyślałam, że na przystawkę
coś tam jeszcze wykombinuję. Miałam w lodówce paprykę i wymyśliłam, że będzie
to faszerowana papryka.
Składniki
-
3
papryki
-
25 dag
mięsa mielonego
-
Koperek
-
2 ząbki
czosnku
-
Sól
-
Pieprz
-
Ser
żółty
-
Bazylia
-
Przyprawa
(pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim)
Z dwóch papryk odkrawam górę,
(tak aby postał taki kapelusik), wykrawam z wnętrza zgrubienie i pestki –
odkładam na bok, sprawdzam czy nie przewraca się na boki, jeśli tak to
delikatnie ścinam podstawę.
Do mięsa mielonego dodaję
pozostałą 1 paprykę – oczyszczona i pokrojona w drobna kosteczkę, dodaje
również koperek, przyprawy i zgnieciony czosnek, takim farszem napełniam
papryki na wierzch kładę plasterek sera żółtego i delikatnie posypuje bazylią,
nakładam ścięty kapelusik i wkładam do piekarnika na około 30 – 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz