Po powrocie z grzybów zjedliśmy
fasolkę, która została mi z poprzedniego dnia, więc obiadu jakoś specjalnie nie
gotowałam, ale znalazłam w szafce gotowe krążki na wrapy . Więc szybka obiado –
kolacja.
Składniki
-
Sałata
lodowa
-
Pomidor
-
Ogórek
konserwowy
-
Cebula
czosnkowa
-
Pierś z
kurczaka
-
Pomysł
na…papirus
-
Sos czosnkowy
-
Majonez
-
Keczup
Kroję sałatę lodową na kawałki
i mieszam ją z sosem czosnkowym, pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w
kostkę, następnie kroje także ogórka konserwowego,
cebule czosnkową obieram kroje w piórka i gotuje około 2 minut. Pierś z
kurczaka smażę w papirusie i kroję na mniejsze kawałki. Wrapa smaruję keczupem i
majonezem, układam sałatkę, cebulę, ogórka, pomidora, mięso , zwijam i wkładam do
mikrofalówki na około 20 – 25 sek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz