Dzisiaj znowu u mnie znowu
mięsko, ale cała rodzinka to mięsożercy. Piersi z kurczaka są przepyszne i w każdym daniu
smakują wyśmienicie, u mnie dziś w gulaszu.
Składniki
-
Pierś z
kurczaka
-
Cebula
-
Przecier
pomidorowy
-
Natka pietruszki
-
Sól,
pieprz, vegeta
-
Mąka,
olej
-
Ziele angielskie
-
Liść laurowy
Na oleju podsmażam cebulę pokrojoną
w piórka, na patelni lekko podsmażam pierś kurczaka pokrojona w kawałki i
obtoczoną w mące, dodaję do cebuli, wrzucam liść laurowy, ziele angielskie,
pieprz, sól, zalewam bulionem lub wodą z dodatkiem vegety, gotuję całość około
30 minut, następnie dodaję przecier pomidorowy i natkę pietruszki, na koniec
doprawiam mąką , aby zagęścić całość.
Dzisiaj z ryżem zabarwionym
kurkumą.
Gulaszu się nie gotuje tylko dusi. Jakby ktoś nie wiedział na czym polega duszenie potraw to proponuje się zainteresować...
OdpowiedzUsuńwiem na czym polega duszenie potraw :), natomiast akurat ten gulasz ( nietypowy bo z piersi kurczaka gotuję )
Usuń