poniedziałek, 8 października 2012

GULASZ Z KURZYCH PIERSI


Dzisiaj znowu u mnie znowu mięsko, ale cała rodzinka to mięsożercy.  Piersi z kurczaka są przepyszne i w każdym daniu smakują wyśmienicie, u mnie dziś w gulaszu.



Składniki
-        Pierś z kurczaka
-        Cebula
-        Przecier pomidorowy
-        Natka pietruszki
-        Sól, pieprz, vegeta
-        Mąka, olej
-        Ziele angielskie
-        Liść laurowy

Na oleju podsmażam cebulę pokrojoną w piórka, na patelni lekko podsmażam pierś kurczaka pokrojona w kawałki i obtoczoną w mące, dodaję do cebuli, wrzucam liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, zalewam bulionem lub wodą z dodatkiem vegety, gotuję całość około 30 minut, następnie dodaję przecier pomidorowy i natkę pietruszki, na koniec doprawiam mąką , aby zagęścić całość.
Dzisiaj z ryżem zabarwionym kurkumą.



2 komentarze:

  1. Gulaszu się nie gotuje tylko dusi. Jakby ktoś nie wiedział na czym polega duszenie potraw to proponuje się zainteresować...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiem na czym polega duszenie potraw :), natomiast akurat ten gulasz ( nietypowy bo z piersi kurczaka gotuję )

      Usuń